Καλώς ηλθατε

Ο χώρος στον οποίο βρεθήκατε αποτελεί μια αφετηρία περιπλάνησης μεσα απο την οποία θα γνωρίσετε αυτό το μικρο αλλά με τόσες φυσικές ομορφιές χωριό. Ο λόγος γίνεται για το χωριό Γιαννόπουλοι του δήμου Ιναχου.Αφορμή για την δημιουργία αυτου του χώρου ηταν η παντελής έλλειψη σχετικής αναφοράς γι΄αυτό στο διαδύκτιο. Ελπίζω με την δημιουργία αυτής της σελίδας να αναδειχθούν οι φυσικές και άλλες ομορφιές αυτού του ξεχασμένου ακόμα και απ΄το χαρτη χωριού και να μπορέσουμε να καταφράψουμε την ιστορία του και να γνωρίσουμε περισσότερα πράγματα για τους ανθρώπους του, μόνιμους κατοίκους και αποδημους.
Σ΄αυτη την προσπάθεια θα ήθελα αρωγούς όλους σας. Όσοι απο σας έχετε οποιαδήποτε στοιχεία σχετικά( φωτογραφικό υλικό- κειμενο) με αυτο και προτίθεστε να βοηθήσετε αναμένω τα σχόλια σας τις προτάσεις σας και τα e-mail σας για να κάνουμε μαζί αυτό το χώρο ενα ευχάριστο και μεγάλο κόμβο απ όπου θα περνάμε ευχάριστα καθημερινά!

Σάββατο 18 Δεκεμβρίου 2010

Αγαπημένες Συνταγές


 Δυο πολυ αγαπημένες συνταγές (γλυκό και πίτα) που φέρνουν μνήμες από τα παιδικά μας χρόνια
Δοκιμάστε τες.


1)Λαδορεβανί

Περιγραφή

Είναι ένα διαφορετικό ρεβανί χωρίς σιρόπι και νηστίσιμο!

Συστατικά

  • 1 πακέτο σιμιγδάλι ψιλό
  • 1 πακέτο σιμιγδάλι χονδρό
  • 1 κιλό ζάχαρη
  • 1.150 ml νερό
  • 400 ml σπορέλαιο
  • 1 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • 1 λεμόνι τον χυμό του
  • λίγα αμύγδαλα και λίγη κανέλλα

Οδηγίες

  1. Βάζουμε στην φωτιά το νερό, την ζάχαρη, το λεμόνι και το λάδι. Όταν πάρουν βράση χαμηλώνουμε τη φωτιά και ρίχνουμε λίγο λίγο το σιμιγδάλι. Ανακατεύουμε συνεχώς για να μην μας αρπάξει.
  2. Όταν το σιμιγδάλι αρχίζει και ξεκολλάει από την κουτάλα το βγάζουμε απο την φωτιά.
  3. Το βάζουμε σε ταψί και το κόβουμε σε ρόμβους, σε κάθε κομμάτι βάζουμε στο κέντρο ένα αμύγδαλο.
  4. Το ψήνουμε στους 180 βαθμούς μέχρι να ροδοκοκκινίσει.
  5. Τέλος, μόλις ψηθεί ρίχνουμε απο πάνω ζάχαρη και κανέλλα.
Καλή επιτυχία!




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου